maandag 18 november 2013

Een kijkje in de klas: Op weg naar het eerste letterbrevet!

 Wij vlogen er deze week meteen in. Na een hele fijne praatronde ging de tweede kleuterklas turnen. De derde kreeg in afwachting tot zij zouden gaan zwemmen...: een allereerste letterbrevet!
 Dit brevet bestaat uit allerlei opdrachtjes rond één bepaalde letter. Voor elke deelopdracht mogen de kleuters als ze het goed deden een groot kruis zetten. Pas als je drie grote kruisjes getekend hebt... kan je je brevet echt halen.
 In een reeks van heel wat letters omcirkelden wij telkens de letter B. Voor de tweede opdracht onderlijnden wij telkens de B of de b in een zin. En als derde opdracht probeerden wij met plasticine de B na te maken!

 Alle deelopdrachtjes geslaagd? Dan kan je het woord met de B op de voorkant van je letterbrevet mooi inkleuren! Wel; voor de ene wat het al wat moeilijker dan voor de andere, maar de hele derde kleuterklas maakte een goede start vandaag!
 Nadat de derde kleuterklas gedoken had in het water (foto's zie site sportdienst) én de tweede fijn geturnd had gingen wij in de namiddag ijverig aan het werk in de hoeken.

 Er werd een Sint-toneeltje gemaakt. Sssssst... de Sint loopt met zijn pieten over het dak!

 En ook het verslag kon niet aan deze 'Sint' ontsnappen. Mathieu vertelde tijdens de praatronde over zijn boekje en cd over Sinterklaas... en dit werkte aanstekelijk!

 "Wie kan er met 2 voeten over de rechthoek - driehoek - vierkant springen zonder deze figuren aan te raken?" was het nieuwe onderzoek waarmee wij aan de slag gingen in de bewegingsruimte. Rien en Sari zijn 'de leeuwtjes' en zorgen dat iedereen aan de beurt komt! En zoals je ziet; heel wat beentjes kunnen wel erg hoog springen... . Vlotjes wordt het ene na het andere kruis getekend op het blad!

 Omdat het vorige week een korte week was maakten wij vandaag het Monster voor de laatste keer blij met de letter L! Wij namen een foto van 10 voorwerpen op het Letterlandhuis!
En die nieuwe letter? Die werd al heel snel bepaald... ook daar was de invloed van die goede oude man...onvoorstelbaar groot! Heel wat spannende Sintverhalen en leuke ideetjes zorgden ervoor dat wij op zoek gaan op zoek naar voorwerpen met de letter S!
DANKJEWEL voor de soepgroenten! Wie er nog wil meebrengen mag dit ook morgen nog doen! Het beloven alvast lekkere soepjes te worden...!