donderdag 9 januari 2014

Een kijkje in de klas; Gymnastique

 De cupsong wordt steeds uitgebreider... Er ontstaat stilaan een behoorlijke 'cupshow'! Oefenen maar!

 In de bouwhoek was het treinstation open. De sporen werden aan elkaar gekoppeld... om de treinen zo vlot mogelijk te laten rijden!
 In ons rapportje vonden wij een axenroos gekleurd door de juf, maar ook een paar kindjes durfden deze al in te kleuren voor zichzelf... Zelfkennis ontbreekt bij sommige kindjes helemaal niet!

 De vrije tekstjes zijn volop aan't groeien. Een paar kleuters waagden zich aan een eerste 'zelfgeschreven' tekst.


 Het onderzoekje 'Wat is het verschil tussen de rat en de muis?' vinden wij intussen ook terug in de dikke zwarte boeken...!


 Wij ontdekten op de I-pads, hoe je naast de letterschool en vele andere spelletjes ook heel leuk jezelf kan...filmen! Vooral als je jezelf heel dichtbij filmt zorgt dit natuurlijk voor grappige taferelen...!

 Nog wat 'ratten en muizen' uit de onderzoeksboeken van de derde kleuterklas!




Ook met plasticine werden die kleine knaagdieren al flink gevormd! 
 Oefenen maar... want straks wil ook Sari haar verhaal zelf 'voorlezen' in de kring!

 Er werden woorden en zinnen gevormd met de magneetletters... en kaders gemaakt met de steeknageltjes!


Omdat de winter maar niet écht lijkt te komen...en wij toch wel graag sneeuw willen besloten wij om de 'sneeuwmandans' te doen. Wij gingen naar de grote zaal, dansten en dansten in de hoop dat de vlokjes uit de hemel zouden vallen...

En de dag werd nog vele leuker toen wij ook nog eens samen met Pascale helemaal uit de bol gingen bij de 'gymnastique' en francais!!!