zaterdag 13 oktober 2012

Een kijkje in de klas; En van je wiele wiele wiele wiele mie - hey!

"Kunnen wij tekenen met een gum?" was één van de onderzoeksvraagjes waarmee we meteen na de praatronde aan de slag gingen.

 Wij maakten ons blad helemaal zwart met houtskool...



 Tekenen met de scherpe kant bomen, blaadjes, eikeltjes, takken, ...en gaven de herft weer!

 En dan... komt die: De gum! Wij maken ons blad gewoon terug wit en toveren lichtvlekken in onze tekening! Een gum hoeft dus niet alleen foutjes uit te vegen, die kan ook net voor de afwerking zorgen!!!




 Ondertussen is ook in het andere hoekenwerk actie verzekerd...

 "Is deze rups ziek of niet" is de vraag die Jef en Charlotte 'onderzoeken'...
 
 En de nieuwe boekjes van de bib zorgen voor gezellige 'leesmomentjes' in de tent!

 Na de overwinning van Marieke op de Para-olympics maakten wij voor haar een reuzekaart. "Een hart voor Marieke". Gisteren was het grote moment aangebroken en konden wij deze ook overhandigen.
Maar wie wil dat doen??? Iedereen natuurlijk!
Wij besloten om dit eerlijk te laten verlopen en hoe kan het ook anders... wij maken er een onderzoekje van!
Wij zoeken uit wie de grootste en de kleinste van de klas is en laten deze opdracht door hen uitvoeren! Kijken, meten, vergelijken, opnieuw meten, opnieuw vergelijken en zo vonden wij de kleinste (niet noodzakelijk de jongste van de klas).
De grootste vinden was helaas een iets moeilijkere opdrachten aangezien de uitkomst was: 3 even grote jongens. Jef, Louis en Helmer!
Even fier stonden ze klaar maar slechts één van de drie stond ook nog eens te springen om Marieke drie dikke kussen te geven in het midden van de zaal. Meneer Jef en Meneer Rik zullen samen met Geike, de 'medailledraagster' onze klas vertegenwoordigen!
 In de zaal keken wij met alle pit-kindjes naar de overwinning op het grote scherm, terwijl Marieke met haar hond overal handjes kwam schudden!
 Twee stoere 'bodyguards' van de derde graad maakten van dit moment een heel spektakel!



 Proficiat Marieke... En ja. De grote zaal leek plots iets te groot voor één van onze vertegenwoordigers. Gelukkig stond er een stand-in klaar om de kaart te overhandigen!
 Marieke kreeg heel wat cadeautjes, bekers, medailles, en zelfs dit prachtige pointillistische schilderij van de derde graad. Dit liet indruk na...
Wij zongen voor haar het wieliemielied! Wie graag nog even wil nagenieten van dit sfeervolle.. tot kippenvel toe moment kan dit a.d.h.v. volgende link; 


 
 In afwachting tot ze ook nog in onze klas 'handjes kwam schudden' lazen wij rustig in de nieuwe boekjes van de bib of speelden wij leuke gezelschapspelletjes!

 "Waar zit het ei verstopt?"

Het "Ik kan al toverzakje..."

 En het pointillistische schilderij sprak ook tot onze verbeelding...

Het was weer een mooie week met heel wat warme, sfeervolle en onvergetelijke momenten!
Geniet van het weekend en tot maandag!