maandag 20 september 2010

Welkom op het klokhuis!

Morgen (dinsdag) om 20u is het klokhuis. Jullie zijn van harte uitgenodigd!

Klaspraat

Er kwamen vandaag weer heel wat boeiende onderzoekjes tot stand en er werd hard gewerkt in de hoeken...

Lilith leest voor aan Ferre... Ze vinden het een grappig verhaaltje!

Sarah bracht vandaag een paard mee naar de klas. Terwijl ze er over vertelde in de kring ontstond er een discussie. Zij sprak over de 'poten' van een paard, maar volgens sommige kinderen heeft een paard geen poten maar benen. En heeft een paard dan een hoofd of een kop? We gaan op onderzoek. Sarah, Ayse en Linde tekenden het paard zo goed mogelijk na en zochten op hoe de verschillende lichaamsdelen noemen. Morgen zetten we het onderzoek verder!

Xander en Milan doken de bewegingsruimte in...

Onze klaskrant zal de 'blaadjeskrant' heten. Daar werd vanmiddag uitgebreid over gediscussieerd en uiteindelijk gestemd. Al vond ZoƩ de 'Milankrant' een leukere naam, en Ferre sloot meer aan bij de 'slakkenkrant'. Ze tekenden om de groep te overtuigen!

Donderdag maakten we lekkere soep, Karlijn werkte verder aan haar verslagje over het koken!

Max bracht Pinokio in de kring. Wie is Pinokio, waarom wordt zijn neus steeds langer? We luisterden naar het sprookje over Pinokio en kwamen de 'waarheid...' te weten! In de hoeken werd een huis met een bed en een tuin gebouwd voor dat kleine houten popje...
Eva werkte vandaag een onderzoekje uit "Hoe worden deze prachtige Chinenese kleedjes gemaakt?" Ze ging in een krant over zijdefabrikanten in Japan op zoek. Aan het einde van de dag stelde ze aan de groep voor wat ze ontdekt had... maar er waren nog heel veel vragen. Eva zoekt morgen de oplossingen op!
Koning Sibbe speelde in de poppenhoek terwijl Jolien verkoopster was in onze winkel!
Ardelan en Jaan speelde met het elektrospelletje van Milan. "We moeten zoeken wat bij elkaar past, en dan gaat er een lampje"

Liv maakte het verslagje van de praatronde. Ze tekende Pinokio.

Milan had vandaag een eikenblad en eikeltje bij. Hij vertelde dat het hoedje nog aan het blad hing, terwijl het eikeltje op de grond lag. We gingen op zoek naar verschillende blaadjes en bomen en vonden heel snel over welke boom Milan praatte! Mylo gaat op zoek naar de vorm van de verschillende blaadjes!