dinsdag 10 februari 2009

Mededeling

Vrijdag 13 februari is het DIKKE TRUIENDAG! De verwarming wordt een paar graden minder gezet... de truien zijn dan best wat dikker dan op een gewone dag.

Maandag 16 februari gaan wij om 14.OOu naar de schrijnwerkerij en winkel 'houtcomfort'. We willen graag weten hoe er meubels, trappen enz. gemaakt worden en we hopen dit daar te weten te komen.

Wie wil deze uitstap graag mee begeleiden en wie kan er eventueel voor vervoer zorgen?

Klaspraat



We werkten vandaag voor het eerst met de 'doe-me-na tafel. Liv en Aidan, Angel en Nourna gingen tegenover elkaar zitten en probeerden zonder elkaars blad te zien toch dezelfde tekening te maken. Dit kon enkel door heel goed uit te leggen wat waar moet op je tekening, zodat de anderen het begrijpen. Enkel wanneer we heel goed luisterden lukte het om twee dezelfde tekeningen te maken.
Milan en Aycé kwamen tijdens de uitwisseling met de jongste kleuters naar onze klas. Milan werkte samen met Dieuwert in de bomenhoek en ging op zoek naar verschillende bomen en bladeren. Dieuwert leerde meteen ook spelletjes aan Milan waarbij hij telkens één meer of één minder kon nemen. Aycé werkte samen met Mariet en Aidan aan een heel knap bos!
Vorige week werd er een gedicht gemaakt over de berk achter de kerk... vandaag besloot Dieuwert om bij Emily haar mooie tekening een paar leuke rijmwoordjes te schrijven.