vrijdag 7 december 2012

Een kijkje in de klas; Ina Stabergh - Sint - Filmpjes online

Woensdagmiddag kwam Ina Stabergh in onze klas voorlezen. Ze bracht voor ons een prachtig zelfgeschreven verhaal over een oma die met haar kleinkindjes naar zee trok.
Het verhaal werd ondersteund met leuke voorwerpen die zomaar tevoorschijn kwamen tijdens het vertellen.




Wij genoten van dit verhaal dat wel een kinderdroom leek. Over een vuurtoren, over zakdoek leggen, spelen op het strand, een heerlijk ijsje krijgen, enz.


Zij bracht zelfs een pakje mee dat tijdens het verhaal werd opengemaakt.
Een puzzel! En na goed samen te werken puzzelden wij een vuurtoren in elkaar!



DANKJEWEL voor dit ongelooflijk boeiende rustige verhaal. Wij zullen er nog lang van nagenieten!


Woensdag maakten wij ook alles klaar... in de hoop dat die goede oude man ook in ons klasje zou langs komen. Er werden mooie Sintbrieven geschreven, de schoen werd gezet, de wortel voor het paard, de koffie voor de sint, een klaskrantje voor als hij even zou willen rusten, enz.





En de Sint... die is ons zeker en vast niet vergeten. Donderdagochtend:


 Er staan heel wat kussens voor de deur! Zou er nog een piet binnen zijn? Wij besluiten te wachten tot wij de bel horen om dan samen de kussens te verwijderen en... de deur te openen!

Een piet die zien wij niet! Maar wel onze grote feestzetel bovenop de bank én een klas waar duidelijk bezoek is geweest vannacht.






De Deugnietpieten hebben het speelgoed verstopt! Maar een plattegrondje lezen? Dat viel best mee voor onze klas. Voorzichtig naar boven, dan naar rechts en de derde deur links!!!


Inderdaad! In dit lokaaltje vinden wij het prachtige speelgoed dat de Sint speciaal voor onze klas heeft gebracht. Het gevraagde gezelschapspel, plasticine, schatkistjes, enz.
Het wordt een super leuke drukke dag, vol verrassingen.
(Inclusief de brandoefening...!)

De laatste dag van deze week was het klasafsluiting. Deze keer niet in de klas, maar in de zaal zodat wij de filmpjes die in de hoeken werden gemaakt samen op het grote scherm konden bekijken. Wie er niet kon bij zijn, kan hier alvast een kijkje nemen naar het acteurteertalent.
Dankjewel voor jullie aanwezigheid vanochtend. De kleuters en ik hebben er van genoten.