maandag 20 januari 2014

Een kijkje in de klas; klop klop kloppen met de hamer...!


 "Hoe kunnen wij meten hoe lang het duurt om ijs te laten smelten?" was een onderzoek dat vorige week uit de kring kwam. Maar nog voor die kring gedaan was... was het ijs dat wij buiten zagen al weer gesmolten!
 Dus besloten wij allerlei maatbekers en potjes te vullen met water én zelf ijs te maken..
 Om vervolgens één dag later... te meten en vergelijken hoe lang het duurt om de verschillende volumebekers te laten smelten!

 Deze week stelde Jonas voor om een 'mannetje' te timmeren. Wij spraken in de kring af hoe het mannetje er zou uitzien, en vooral; hoe wij met nagels dit in het hout konden kloppen! Timmeren maar!
 Vrijdag haalden wij niet de Zzzzzzzzz voor het lettermonster. Gelukkig geraakten wij vandaag zelfs aan 11 voorwerpen met een Z! Wij trokken een foto en stemden meteen voor een nieuwe letter: de Rrrrrrrrrr van Rat!
 De t-shirt van Rien gaf licht...en dit konden wij pas heel goed zien als wij met de bouwkussens een hele donkere kamer zouden toveren! Bouwen maar...!
 De poppenhoek werd een gezellige kasteelhoek...!

 Aan de knikkerbaan wordt ijverig gewerkt... want dit leek toch wel veel makkelijker dan het werkelijk is! Hoe houden wij de knikker in beweging?
 Wij werden verwend met twee mooie toneeltjes...

 En deze drie vriendjes maakten een slang... waarin de hele klas zou passen.
Het werd een groot vierkant op de grond...maar de hele klas? Nee hoor, 17 kindjes stonden dicht bij elkaar! Dat zijn er nog 8 te weinig...!
Blijven rollen, of blijven denken? Hoe geraakt de hele klas in dit vierkant? Wie weet hoe wij dit probleem kunnen oplossen???

mededeling; kampavond!

Jullie zijn van harte uitgenodigd op de kampavond 21 januari om 20 uur.
Wie wil mag een lekker hapje of drankje meebrengen.

Groetjes en hopelijk tot dinsdagavond!

Lieselot