maandag 14 december 2009

Hoe gaat het in de ruimte?

Het is duidelijk dat de kleuters en Larissa zich niet verveeld hebben! Het project werd grondig opgebouwd en de kleuters wisten me het volgende te vertellen...

"Sterren die heel veel licht geven zijn groter dan sterren dan die maar een klein beetje licht geven... Dus meestal zien we de grootste steren" (Liv)
"Mijn papa heeft een hele grote foto van de planeten en une planète is een planeet" (Milan)
"Een astronaut is iemand die met een raket naar de ruimte gaat, en wij hebben in onze klas ook een astronautenpak" (Rube)
"Je hebt verschillende ruimtetuigen, en als die opstijgen komt er vuur uit" (Idun)
"Frank de winne is ook een astronaut en wij hebben daar kranten van. Frank de Winne is pas terug op de aarde geland" (Eva)
"Er zijn heel veel planeten en onze planeet heet de aarde. Frankie de ruimtepop woont op Pluto." (Lucius)
"Saturnus is een grote planeet met daarrond precies een lichtgevende hoepel" (Emily K.)
"Met een sterrenkijker kan je de sterren zien maar mijne is stuk" (Xander)
"Wij hebben van onze klas een ruimteklas gemaakt met heel veel donker, en sterren en doeken, en planeten, en..." (Karlijn)

DANKU LARISA!


Tijdens het hoekenwerk bedacht Maite een heel leuk idee. Samen met Rube en Elise maakte zij een toneeltje. Aan het einde van de dag zat het publiek klaar en het toneel kon beginnen....!
Twee paardjes die niet zo goed luisteren moeten dringend in de stal, want Frankie de ruimtepop, Charlot en Loesje hebben honger. Ze doen hun uiterste best om de paardjes in de stal te krijgen maar niets helpt...
Ze slagen er in om het spannend te maken want pas morgen spelen ze het vervolg in de klas.