maandag 24 september 2012

mededeling: Waar is mama/papa geboren?

In onze klas zijn heel wat kinderen van wie de ouders geboren zijn in Belgie. Maar niet alle kindjes hun roots leggen in dit landje. Wij zijn op zoek naar een paar concrete materialen die aan het land van herkomst van de ouders herinneren. Vb muziek, foto's, speelgoedje,...
Ouders die graag rond dit land een activiteit komen doen zijn zeker welkom.

(project talensensibilsering)

Een kijkje in de klas; Hoera Lars is jarig

Lars is zondag 5 jaar geworden en dit vierden wij uitgebreid in onze klas. Wij knutselden een mooie kroon voor hem met evenveel bolletjes als jaren!
Dankzij de vele 'verjaardagsassistenten' kwam de kroon op de juiste manier op zijn hoofdje terecht. "Alle duimen omhoog... een nietje er in... en: Zingen maar!"

Naast het zingen van de liedjes in de kring maakte Lars de keuze om er een verkleedfeest van te maken vandaag. Ridder Lars en zijn vrienden maakten er samen een onvergetelijke dag van.
Alsof dat nog niet genoeg was bracht hij ook nog heerlijke cakejes en een leuke uitbreiding voor onze boerderij mee! EEN DIKKE DANKJEWEL

En van het één komt het ander... Na het lekker smullen sprongen wij plots spontaan recht en koppelden wij er nog een leuk dansfeestje aan. Wij genoten van een toevallig maar zeer leuk feestje!!!


Wat een ongelooflijk leuke (feest-)dag was het vandaag. PROFICIAT met je vijfde verjaardag.


Noot: een cadeautje voor klas mag maar MOET NIET!!!

Ook in de hoeken ging het er weer actievol aantoe vandaag.
Het was door het feest in de kring geen praatronde, maar gelukkig wel even tijd om te tonen wat de kinderen bij hadden voor het hoekenwerk.

 Een extra boot zorgde voor storm op zee, de twee schepen werden door de piraten beschermd!
 Het notenkraken werd vervolgd.

 De kaart voor Marieke werd gestempeld 'Een hart voor Marieke' is de titel die wij gekozen hebben!


"Is het hoofdje van een 2 jarige kleiner dan dat van ons?"
Met de zelfgemaakte kroon gingen wij op onderzoek en meten wij een hoofdje in de klas van Ilse... "Oei ,het hoofdje is kleiner maar ook niet zooo klein. Terug een stukje eraan kleven en dan... is de kroon klaar!"
 De boekjes van de bib over de onderzoekjes... zorgen steeds voor een leuke opfrissing.

 Een rog in de zee. Waar leeft ze? We maakten het strand met de schelpen en de 'denkbeeldige' zee na!


 En wij schreven zelf een 'vrije tekst' waarbij zelfs een paar woordjes echt al 'zelf' geschreven werden. Kom zeker is een kijkje nemen in onze klas... of tel je mee af naar de eerste vrije tekstenkrant?!
 Wij werkten aan het pompoensoeprecept voor het grote onderzoeksboek!

 Het werd een reuze groepswerk... Pompoenen, pompoenen en nog eens pompoenen!
 En deze fantastische eerste weekdag ronden wij af samen met de lezers van de lagere school. Ze hebben dat weer schitterend gedaan. Wij luisterden rustig en gezellig naar de vele boeiende verhalen. DANKJEWEL






Ook Loes genoot mee vandaag!

Frederik kwam vandaag terug van Lars zijn thuis en in de kring werden zijn leuke avonturen voorgelezen. Aurélie nam hem vandaag mee naar huis tot donderdag. Spannend wat hij daar zal meemaken. Gelieve Frederik de krokodil (heen-en weerbeer) steeds tijdig maandag OF donderdag terug mee naar school te brengen. Er zijn veel in spanning - wachtende - kindjes... in onze klas en zo komt iedereen tijdig aan de beurt.