vrijdag 13 september 2013

Een kijkje in de klas; Qu'est qu'il y a dans mon cartable?

Donderdagochtend bracht Pascale haar tweede bezoekje in onze klas. Zij wierp haar boekentas op tafel.  Qu'est qu'il y a dans mon cartable? Wij herhaalden de woorden en luisterden naar het Barbapapa verhaal!
 Wij werkten aan de allereerste achtergrond in ons nieuwe vrije tekstenboek. Wij ontdekten een leuke techniek in 'De vallei van de Windmolens', een prentenboek dat vorige week werd meegebracht. Met wit werd er knap getekend... maar dat kan natuurlijk alleen maar als de achtergrond niet wit is...!

 In de cijfer- en letterhoek schrijven en stempelen wij volop de namen van de kinderen met allerlei verschillende letterstempels!
 Druk verkeer in de 'zandstad'!




 In de bouwhoek werd vandaag het station voor het eerst geopend. De treinen reden in en uit..  .

 In de poppenhoek werd een leuk toneeltje gespeeld met de vele 'baby's' die werden meegebracht.
 En in de poppenkast speelde de boze wolf mee, maar dan voor één keer lief...!

 In de praatronde ontdekte wij dat in een beyblade een tandwiel zit. Wij gingen op onderzoek en ontdekten wat net een 'tandwiel' is. Wij maakten er zelf één en gingen aan het werk!


Eva zei in de praatronde dat zij aan de kindjes een lieveheersbeestje wou leren schilderen... en dat deed ze! Stapje voor stapje leidde ze haar groepje en langzaam maar zeker verschenen heel wat mooie kleine beestjes uit waterverf op papier... .
 In de druk- en plasticinehoek werd knap samengewerkt aan een hele lange slang! Sari ontwierp een eigen jojo...en ja: hij werkt! En Stien ontdekte hoe makkelijk het was om in een mum van tijd heel wat letters en cijfers op haar plaatje te toveren!
 Het verslag ging over de 'bus' die werd meegebracht tijdens de praatronde en werd geschilderd met waterverf! Knap jongens!





 Wij werkten ijverig aan een zelfportret en vergaten geen enkel lichaamsdeel!


 Er werd weer ijverig gepuzzeld!
 
 "Oeps veel te veel korreltjes bij de visjes" Wie lost het op? één voor één worden ze er weer uitgehaald, wat een dierenvrienden!


 In de 'pauwenronde' werd weer heel wat knap werk getoond. De jojo werd voorgesteld, maar deed het helaas niet meer. Gelukkig waren er vooraf al heel wat vriendjes komen kijken naar dit bewegend spektakel. Maar 'volgende keer wil ik dat die wel werkt' was toch de moedige zin waarmee de ontwerpster haar voorstelling afsloot... .  De cijfers en letters werden voorgesteld en telkens opnieuw hervormd in de kring. Er werden heel wat puzzels getoond aan het einde van de week. En ook de derde kleuterklas stelde het allereerste 'oefenen met Loes-blaadje' voor. Zij moesten deze week zelf een momentje plannen waarop ze hieraan werkte, om het tenlaatste vrijdagmiddag te kunnen tonen! 


En op het einde van de dag speelden wij met alle spulletjes die in de bak lagen 'het grote geluidenspel'! Wij luisterden naar de verschillende geluiden en probeerden ze te benoemen en herkennen! En toen wij het geluid van de klok hoorde, die drie uur sloeg... was het tijd om aan het weekend te beginnen...

Mededeling; bericht van de klasouder

Beste ouders, 

Marc Dierens (papa Jonas en Sander) zal dit jaar onze klasouder zijn. 

Dankjewel Marc!



Dit bericht ontvingen jullie normaal via mail én via deze weg ook via de klasblog:
 
Beste ouders,
 
Afgelopen woensdag is de klasvergadering van Lieselot doorgegaan.  Op deze avond is besloten dat ik jullie klasouder zal zijn dit schooljaar.  Sommigen onder jullie kennen mij al, maar voor de anderen zal ik mij even kort voorstellen.

Ik ben dus Marc Dierens (nog net geen 41 jaar ;-), gehuwd met Anja, papa van Sander en Jonas.  Wij wonen in Assent, mijn hobby's zijn snooker, lezen, tv-series kijken. Je kan me bereiken via marc.dierens@gmail.com of via 0476 45 58 85.

Via dit adres zal ik jullie bestoken met berichten over al de activiteiten van Lieselot.  Om een handig overzicht te bewaren, heb ik een Google Agenda aangemaakt waar ik al de uitstappen, zwemdata, schoolvergaderingen, vrije dagen in zal opnemen.  Ik heb jullie uitgenodigd om deze kalender te gebruiken.  Via deze link kunnen jullie hem ook raadplegen:


Mag ik jullie al een 1e herinnering sturen dat volgende week dinsdag 17 september onze klas een 1e keer gaat zwemmen om 9.30u.  Indien jullie kunnen helpen mogen jullie dit altijd op het papier schrijven aan de klas, of het mij even laten weten.

Het vriendenboekje zal ik zo snel mogelijk doorsturen zodat jullie kunnen nakijken of er gegevens moeten gewijzigd worden.

Als jullie vragen hebben, aarzel dan niet om met mij even contact op te nemen.

Alvast een fijn weekend en tot binnenkort.

Groeten

Marc

Mededeling: Jaaroverzicht 2013 - 2014



Lieve ouders,

Om jullie een duidelijk zicht te geven op de vooraf geplande activiteiten dit schooljaar vinden jullie hieronder een jaaroverzicht. Uiteraard worden onderzoeksuitstappen, kamp, enz. tijdens het jaar nog aangevuld. Zoals je zal lezen wordt er geregeld gevraagd 'wie wil ons helpen'. Heb je zin en tijd om een handje toe te steken, schrijf je naam dan tijdig op het jaaroverzicht aan de klas. Dankjewel!



JAAROVERZICHT KLAS LIESELOT 2013 -2014

SEPTEMBER

Maandag 16 september: klokhuis

Dinsdag 17 september; Zwemmen
Wij vertrekken om 9.30 uur aan de klas. Wie wil ons helpen?

Woensdag 18 september: theater Zuidervis

Vrijdag 20 september: klasafsluiting - Jullie zijn van harte uitgenodigd om 9 uur in onze klas.
Het is vrijdag ook ‘strapdag’. In de hele school zullen activiteiten plaatsvinden i.f.v. verkeer! Wij zijn hiervoor nog op zoek naar ouders die de verkeersactiviteit in de omgeving van de school mee willen begeleiden. De activiteit zal doorgaan tussen 10 en 11.40 uur. Wie wil helpen?

Woensdag 25 september; pedagogische studiedag = geen school!

Vrijdag 27 september: Sportdag
Wij zijn op zoek naar begeleiding. Wie kan er die dag bij zijn?                                                                  In de voormiddag gaan wij rollebollen in Karteria. (Meer info volgt)


OKTOBER

Woensdag 2 oktober: geen school.

Dinsdag 15 oktober; Zwemmen                                                                                                                    Wij vertrekken om 9.30 uur aan de klas. Wie wil ons helpen?

Vrijdag 18 oktober: klasafsluiting.

Vrijdag 25 oktober; Herfstfeest/atelier


NOVEMBER

Donderdag 7 november: bezoek van de schoolfotograaf

Maandag 11 november: geen school

Woensdag 13 november: kleuteratelier dans
Wie wil graag een dansateliertje geven tussen 10.45 uur en 11.40 uur aan een groepje kleuters?

Vrijdag 22 november: Klasafsluiting

Vrijdag 29  november: maandafsluiting (in de zaal)


DECEMBER

Woensdag 11 december: geen school


Dinsdag 17 december; Zwemmen
Wij vertrekken om 9.30 uur aan de klas. Wie wil ons helpen?

Vrijdag 20 december: winterfeest/atelier in de hele school!


JANUARI

Vrijdag 10 januari: klasafsluiting

Woensdag 15 januari: kleuteratelier drama
Wie wil graag een atelier begeleiden tussen 10.45 uur en 11.40 uur?

Dinsdag 28 januari: klokhuis -  Jullie zijn van harte uitgenodigd om 20 uur in de zaal.
Zwemmen:Wij vertrekken om 9.30 uur aan de klas. Wie wil ons helpen? 

Vrijdag 31 januari: maandafsluiting (in de zaal)


FEBRUARI

Vrijdag 7 februari: pedagogische studiedag = geen school

Vrijdag 14 februari: klasafsluiting

Dinsdag 25 februai: Zwemmen
Wij vertrekken om 9.30 uur aan de klas. Wie wil ons helpen?

Vrijdag 28 februari: zeepkistentocht


MAART

Woensdag 12 maart: kleuteratelier muziek
Wie wil graag een kleuterateliertje geven tussen 10.45 uur en 11.40 uur aan een groepje kleuters?

Vrijdag 21 maart: klasafsluiting

Vrijdag 28 maart: maandafsluiting


APRIL
Dinsdag 1 april; Zwemmen
Wij vertrekken om 9.30 uur aan de klas. Wie wil ons helpen?

Vrijdag 4 april: feest/atelier voor de hele school

Maandag 21 april: geen school


MEI

Vrijdag 2 mei: geen school

Dinsdag 6 mei: kennismakingspel sleep-in (derde kleuterklas)

Woensdag 7 mei: kleuteratelier beeld
Wie wil graag een kleuteratelier geven tussen 10.45 uur en 11.40?

Maandag 12 mei: sportdag
Hiervoor zijn wij steeds op zoek naar begeleiders. Wie wil een handje toesteken?

Dinsdag 13 en woensdag 14 mei: sleep-in
De kinderen van de derde kleuterklas gaan na school meteen thuis eten en worden rond 18 uur terug verwacht. De sleep-in eindigt woensdagmiddag én wordt georganiseerd door de 7e jaar studenten kinderzorg.

Zwemmen
Wij vertrekken om 9.30 uur aan de klas. Wie wil ons helpen?

Vrijdag 17 mei: klasafsluiting

Vrijdag 23 mei: maandafsluiting

Dinsdag 27 mei: klokhuis

Vrijdag 30 mei: geen school


JUNI

Dinsdag 3 juni; Zwemmen
Wij vertrekken om 9.30 uur aan de klas. Wie wil ons helpen? (meer info zie blog)

Vrijdag 27 juni: maandafsluiting

Maandag 30 juni: geen school – vakantie!

Mededeling; Muaica Piccola



Beste mama’s en papa’s,
Pascale en Toon (mama en papa van Mathijs) zullen samen met 2 andere muzikanten  op vrijdag 20 september op onze school een muziektheater voorstelling brengen voor de allerkleinsten. De kinderen van de klas van An en Femke zijn hierop uitgenodigd. De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We willen daarom ook graag alle broertjes en zusjes mee uitnodigen met mama en/of papa. Let wel: deze voorstelling is een try-out en heeft ook als bedoeling beeldmateriaal te verzamelen voor de promotie van de voorstelling.
De voorstelling start stipt om 11u in de zaal op vrijdag 20 september.

Musica Piccola
Muziek  om naar te kijken met onze ogen, muziek om te voelen met onze handen, muziek om stilletjes naar te luisteren op schoot van mama of papa, muziek om recht te springen en mee te dansen met onze benen en armen, muziek om met onze stem mee te zingen.  Musica Piccola nodigt de allerkleinsten uit om mee te genieten en deel te nemen aan op maat gemaakte muziekjes.  Eventjes verdwijnen en helemaal opgaan in een wereld van muziek, beweging, klank en ritme. Allemaal welkom!
Concept: Sarah Verhulst | Muziek: Pascale Rubens, Toon Van Mierlo, Jo Zanders, Sarah Verhulst
Een Babelutproductie i.s.m. Takt Dommelhof
« Pre
Slui
Hier vind je meer info ivm muziek voor baby’s, peuters en kleuters: http://www.musica.be/nl/babelut-kunst-voor-de-allerkleinsten