dinsdag 10 september 2013

Een kijkje in de klas; Waar woon jij?

 Vrijdag werd het 'woononderzoek' al voorgesteld in de praatronde. "Ik wil weten hoe iedereen woont' was het onderzoekje dat Kahn voorstelde. Waar de kindjes wonen, daarvoor bracht hij alvast een kaart van Diest en omgeving mee. Hoe ze wonen... dat ontdekten wij deze week:


 Wie woont er in een (rij)huis, op een boerderij, in een appartement, enz.? Wij maakten onze huizen na met allerlei grote en kleine doosjes. Heel wat kleuters brachten foto's mee van hun huis!

 Wij plaatsten ze alvast in 'Diest'! Wij ontdekten ook dat niet iedereen in 'stad Diest' woont, maar dat er ook kindjes zijn die in een dorp wonen een beetje verder... .



 In de zandbak werd een grote stad gebouwd, met hoge huizen, flats, en heel veel wegen!


 En wie woont daar...in het poppenhuis?


 In de cijfer- en letterhoek maakten wij a.d.h.v. een stappenplannetje een huis op papier. Eerst tekenden wij de zijmuren, dan het dak, de schouw én tenslotte de deur en de ramen!

 Stien bracht een heel speciaal huisje mee... De paddenstoel!!!
 Even neuzen in de boekjes van de bib...



 En in de plasticinehoek werden met de stappenplannetjes geen huizen, maar wel huisdieren gevormd...!
E
 Het verslag werd met ecoline en zwarte stift gemaakt over de 'maiskolf' van Eva. Zij wou weten hoe die 'groeit'?


Sheilla bracht in de vakantie een bezoek aan het atomium. Ze vertelde ons enthousiast over de verschillende bollen, de trappen, de stad Brussel, enz. Dat haar verhaal indruk maakte..is duidelijk te zien aan het verslag voor het dagboek!

 Naast een rijhuis, een woonboot, een appartement, een tent, een caravaan,... kan je natuurlijk ook groot worden in een kasteel! Daar waren de ridders en prinsessen weer in actie!
 In de knutselhoek werd een hele lange slinger gemaakt met papier en plakband. Hij was zelfs langer dan het lichaam van Lena!


 Met de letters van onze naam maakte wij de lettertrein!
 
Het waren al weer twee leuke dagen. Morgen is het atelier en 's avonds klasavond.