zondag 20 oktober 2013

Een kijkje in de klas; Hoera Eva is 5 jaar!

 Een prachtige kroon had ze al op haar hoofd toen ze naar school kwam dus knutselden wij voor de jarige een sjerp! Wij zongen voor Eva, gaven haar vele kusjes en knuffeltjes en maakten er samen met haar een onvergetelijke dag van!



 In het midden van de tafel genoot ze van de vele zwaaizoentjes en de verjaardagsliedjes. En als kers op de taart... kregen wij bezoek van Alice (grote zus) en de mama en papa van Eva. Mmmmm ze verraste ons met een heerlijke chocomousse! DANKJEWELen Proficiat Eva!





 Na al dat feesten gingen wij ijverig aan de slag in de hoeken. In de plasticinehoek probeerden wij cijfers en letters te vormen. Dit lukte al behoorlijk!


 Wij maakten zelf vrije teksten, deze keer niet in ons boek, wel in de vorm van een stripverhaaltje.

 Die cijfers en letters gebruikten wij ook... om een leuke kader te maken met de magneetletters.
En op de Ipads leerden wij met 'lettermeester' sommige letters al zelf schrijven! 

 Wij gebruikten de kaartjes van de herfstwandeling om onze vrije teksten nog leuker te maken en schreven de woordjes na.
 En op vrijdag wordt er altijd iets meer plaatsgemaakt...om aan reuze grote puzzels te kunnen werken.


 En alsof het vrijdag nog niet genoeg feest was in de klas... nodigden wij om 14 uur Joost uit! Hij kwam voor het onderzoek "Kunnen wij zelf ballonplooien?"
' Ja! Dat kunnen wij!' Stap voor stap ging hij met ons aan de slag en grote, kleine, lange en dikke honden kwamen tot leven...!

Zoals jullie op de foto's zien waren er vandaag voor de tweede dag dit schooljaar twee meisjes in onze klas. Rani en Sarah zijn twee lieve stageaires uit het eerste jaar kleuteronderwijs. Zij zullen dit schooljaar af en toe een dageje meedraaien in onze klas.