woensdag 6 november 2013

Een kijkje in de klas; "Mijn adoptieverhaal"

 Op dinsdag zal Maria in onze klas een handje komen toesteken. Maria komt uit Griekenland en probeert zo goed mogelijk Nederlands te leren. Zij komt ons helpen in het hele klasgebeuren én wij helpen haar met het leren van onze taal!
 Wij deden samen 'schrijfdans' en maakten met potlood, pen en houtskool zorgvuldig blaadjes op papier, terwijl we luisterden naar de herfstmuziek!



 Kahn stelde voor om een piratentoneel te maken, maar daarvoor moest eerst een grote boot gebouwd worden...!
 Met de Smartmax die wij van Eva kregen maken wij al een hele week bloemetjes voor elkaar!

 Wij werkten in ons vrije tekstenboek. Wie nieuwsgierig is naar de vele boeiende verhalen én de mooie tekeningen, mag steeds een kijkje komen nemen in onze klas!

 Het verslag werd gemaakt over het speelgoedhuis dat Sari meebracht! Eva leerde een 'tovertechniek' van haar grote zus..en wou die nu graag aan ons leren!
 Met plasticine werden allerlei kaders, vormen en letters geboetseerd.

 In de poppenhoek werd een knap toneeltje gemaakt over een giftige appel waarvan iedereen in een mum van tijd 'ziek' werd! Gelukkig eindigde het toneel met een vrolijk lied én werd iedereen terug gezond!
 "Waar is Zuna geboren?" was het grote onderzoek dat zij zelf twee weken geleden al voorstelde in de kring. Ze legde ons al heel wat uit over haar adoptieverhaal en bracht zelfs een prachtig adoptieboek mee! Wij lazen het opnieuw voor terwijl de kindjes van An dinsdagavond op bezoek waren!

 Er werd ijverig gepuzzeld...

 Vandaag waren Rani en Sarah weer in onze klas. Ze kwamen met ons dansen in de hoekjes en lazen een leuk verhaaltje voor.

 Wij maakten zelf mooie patroonsnoeren!
 "Hoe kan je schilderen met een pluim?" was de vraag die Sep in de praatronde voorstelde. Wij gingen op onderzoek..., maar zijn nog lang niet klaar!
 Liam en Rien maakten de visjes weer heel gelukkig. Elk steentje werd grondig gepoetst!
 Jonas leerde ons hoe je schroeven kan losdraaien. Er werd ijverig gewerkt in de timmerhoek!

 Op het magneetbord zochten wij telkens dezelfde letters bij elkaar!
 Oefenen met Loes bestaat deze week uit een oefenblaadje waarop we blaadjes aan de bomen, vallende blaadjes én blaadjes op de grond mooi moeten inkleuren in verschillende kleuren!
 Gustaaf bracht krijt mee. Wij maakten plaats vrij op het krijtbord in de onderzoekshoek... en gingen aan het werk!

Meer en meer worden er leuke hoekjes voorgesteld tijdens de praatrondes. Dat maakt het in ons klasje steeds boeiend! Elke dag is er wel een nieuwe verrassing...!

Donderdag komt de schoolfotograaf!
Vrijdag is het luizencontrole.