woensdag 10 oktober 2012

mededeling: Hulp gezocht; In het zwembad

Wij kunnen vnl. voor de begeleiding van de kinderen in het zwembad nog extra hulp gebruiken. Gelieve je naam op het blad te schrijven als je er nog kan bij zijn.
Wij vertrekken vrijdag om 9.10 uur aan de klas.

Een kijkje in de klas; Tingeling, ik ben een stukje van een 2-ling! Bezoek bib en Rwandese dans.

 "Wat zijn 2-lingen?" "Zien ze er altijd helemaal hetzelfde uit of moet dat niet?" "Wie kwam er dan toch eerst uit de buik" Dat zijn maar een paar vragen die ons boeien! Wij gingen op zoek naar 2-lingen in de klas en in de school en ontdekten vreemd genoeg... heel wat verschillen!


 De handen hoeven er niet noodzakelijk hetzelfde uit te zien, zelfs de vorm van de oren was anders, de kleur van de ogen, enz.




 Zo is het wel niet bij elke 2-ling... Bij Kahn en Zorn in onze klas was het iets moeilijker om de verschillen te vinden. Maar toch... als je heel goed kijkt.
"De vorm van de ogen"
En vooral: De kleren!!!

Het lukt ons nog niet allemaal om deze tweelingbroertjes uit elkaar te houden maar wij oefening baart kunst!
 Wij dansten de 2-ling dans. "Tingeling, luister wat ik zing. Ik ben een stukje van een tweeling" Wij gingen op zoek naar gelijkenissen in onze klas. Wij ontdekten heel wat paardenstaarten, blonde haren, bruine huidjes, lichtbruine of blanke huiden, grote en kleine handen, dikkere en dunnere neuzen, enz.
 Maar uiteraard kon je niet alleen maar met iemand dansen die er hetzelfde uitziet maar is het ook net leuk om de verschillen op te zoeken!!!
 Op dinsdagavond sluiten wij steeds af met de jongste kleuters. Gisteren luisterden en keken wij naar het verhaal 'iketikiteit'. Een verhaal over elektriciteit dat wij gekregen hebben dankzij het nieuwe MOSLogo! Ook deze mooie kamishibai (Japans verteltheater) was onze mooi verdiende prijs!
 Woensdagochtend trokken wij naar de bib. Wij waren voor één keer welkom achter de balie, i.p.v. voor de balie!

Zo kon iedereen heel goed kijken terwijl wij alle uitleg over de bib kregen.
Je hebt een kaartje nodig om lid te worden.
Iedereen, jong en oud is welkom in de bib!
Je mag je boeken drie weken houden en/of nadien verlengen.
Je vind ook cd's en dvd's in de bib maar hiervoor moet je wel een klein beetje centen betalen.
Er zijn boeken voor jonge en oudere mensen en dat kan je zien aan het etiketje.
De eerste letter van de schrijver/-ster staat steeds op het boek vermeld.
....
Heel wat boeiende tips werden ons meegegeven. En dan... gingen wij op ontdekking!









 Met zen allen trokken we naar de JBKafdeling waar wij een eigen boekje kozen. De grote stapel boeken namen wij uiteindelijk mee naar school... waar wij drie weken lang kunnen genieten van elkaars lievelingsboekjes!





Het was een boeiende uitstap die dankzij de hulp van weer heel wat enthousiaste mama's, papa's en grootouders goed kon verlopen! Een dikke dankjewel!
En alsof één onvergetelijk momentje op deze korte woensdag nog niet voldoende was kwam na dit bezoek Tony naar onze klas. Op vraag van de kinderen kwam Tony Rwandese dans aanleren. Stap voor stap legde zij uit hoe dat net moet, en als kers op de taart zorgde zij voor livemuziek voor ons!



 Eerst toonde ze het aan de hele kring, nadien bleven de meest geïnteresseerden over om met haar te dansen. Een groepje van een zestal... jawel jongens!!! Zonder de minste verlegenheid verdiepte zij zich in deze sierlijke dans. Het was een leuke startactiviteit en wij besloten om Tony nog een keer uit te nodigen... voor het vervolg!!! DANKJEWEL