zondag 22 mei 2016

Een kijkje in de klas: OP UITSTAP





Finn, Tom, William en Lander spelen het spel boomgaard in de spelletjeshoek. 




Thomas, Finn, Tessa en Tom proberen het dobbelspel uit. Ze gooien om de beurt een letter en kijken welke schrijfkaart ze moeten nemen om de letter te overtrekken. Vervolgens zoeken ze het juiste kaartje met de letter van de dobbelsteen als de beginletter. Wie kan er als eerste alle letters verzamelen?









We experimenteren met schrijfpatronen in  scheerschuim. We doen namelijk aan schrijfdans. We trippelen als een meikever in het scheerschuim, we slaan met de platte hand in de scheerschuim als landende kevers, we maken golvende bewegingen want meikevers kunnen ook zwemmen?! Kortom we hebben veel plezier! 






 Nadien krijgen we van Joyce een washandje over onze hand en mogen we al twistend alles mooi oppoetsen met ons washandje. 











We konden genieten van een  toneelstuk over Assepoester in een moderne versie. Ook Elza, de boze heks, de prins en Rapunzel kwamen aan bod!


Donderdagnamiddag trokken we samen met de klas van An op pad naar de kikkervijver aan het ziekenhuis. We gaan er brulkikkers spotten en luisteren naar hun kikkerconcert!





 We maken het erg stil om de kikkers te kunnen horen, maar eerst waren ze wat bang van de voetstappen op de brug. Nadien hebben we ze dan uiteindelijk toch gehoord! 



 Aan de kant van het water, spotten we al heel snel kikkers en padden! 








  
 Nadien trokken we naar de grote vijvers. Daar vonden we niet alleen kikkers, maar ook eenden en libellen! 







 De lezertjes kwamen ons weer gezellig voorlezen in ons klasje. 


Stella werkte deze week alleen aan een portretje en wat deed ze dat knap! 


Fala en Jasper ontdekken Symbaloo op de computer.


 En Frida werkt ijverig aan het lettergrabbelspel. 




We zingen voor Lander zijn verjaardag! Hij mocht vrijdag 5 kaarsjes uitblazen. Hij koos Lieselot en Tom uit om hem op te tafel te helpen. Nadien zingen we in volle borst voor Lander. Maar Lander kan het stiekem ook niet laten om mee te zingen. 



 Nadien steekt Lander trots zijn 5 kaarsjes aan en blaast hij ze uit! Het zijn fopkaarsjes? 




 We ontdekken wat er in zijn pakje zit en al snel tovert hij een vergrootglas en een bouwdoos tevoorschijn met kleine puzzelstukjes. Al snel geven we de cadeautjes een plaatsje in de klas. Dank u wel Lander voor het leuke cadeau!



 We kunnen genieten van de fruitkrokodillen. Nu zullen de krokodillen ons niet opeten, maar wij hun! Grappig! 








 Nadien houden we in de grote zaal een verkleedfeest en een modeshow. We showen onze beste moves aan elkaar op het ritme van de muziek! 




 We hebben zeker niet gedaan met smullen. Met pijn in mijn hart en veel traantjes moest ik vandaag afscheid nemen van mijn kleine monstertjes. Ik bracht twee appelcakes mee en nam een lieve brief in ontvangst van mijn griezels en Lieselot. Wat ga ik jullie missen! 

 Vervolgens wil ik alle ouders bedanken die mij zo gastvrij hebben ontvangen in de Pit! 

DANK JULLIE WEL

Veel liefs 

Joyce