maandag 9 mei 2016

Mededeling: Kamplied en folder Kasteel van Horst


Lieve ouders

Heel wat ouders onder jullie vroegen me naar een tekst van het kamplied. Hieronder is de kinderpartituur te vinden waar we het kamplied visueel hebben gemaakt voor de kleuters. Zo zullen ze het lied ook beter kunnen ophelderen. Op de eerste foto zingen de kleuters telkens de twee strofes na elkaar en zingen vervolgens het refrein. Het refrein is op de tweede foto te zien.


 Daarnaast wil ik jullie graag meedelen dat het kasteel van Horst in augustus kasteelfeesten zal organiseren. Aangezien de kinderen nu al helemaal weg waren van het jonkvrouw en ridder zijn in het kasteel van Horst, is dit misschien een echte aanrader om in de zomervakantie te doen. Je kan er kuieren op een echte Middeleeuwse markt, er genieten van een roofvogelshow, het kasteel bezoeken en nog zoveel meer!




 Groetjes

Joyce

Mededeling: BEZOEK AAN DE BIB- DONDERDAG FIETSDAG


Lieve ouders

Woensdag is het weer tijd om met zijn allen naar de bib te gaan. Wij zoeken nog 1 enthousiaste ouder/grootouder om samen met ons te begeleiden. We zullen vertrekken direct na de speeltijd rond 10u50. We wachten samen aan de klas. Indien je graag mee zou willen  laat het Lieselot of mij dan alvast weten. Alvast bedankt.

Donderdag is het fietsdag, voorgesteld door de kinderen op de klasraad. In de namiddag zullen we even de tijd nemen om nog eens de beentjes te strekken. Alle kleuters mogen fietsen, steppen, tandems en ander rollend materieel meenemen naar school. In de school zijn er natuurlijk ook altijd fietsen aanwezig, geen probleem! We gaan er alvast een fijne dag van maken!

Groetjes

Joyce

Een kijkje in de klas; Wat een leuke sleep-in!



Sinds de tweede kleuterklas keken onze (b)engeltjes er al naar uit: De sleep-in!
Het varken, de kip en het schaap stonden ons met veel enthousiasme op te wachten. 
Met een heerlijk drankje en een lekker gezond boerenhapje stelden ze de mama's en papa's gerust da alles goed zou verlopen met hun zoon/dochter! Intussen dansen wij de benen van ons lichaam om dan... helemaal van start te gaan!


 Wij spelen leuke boerenspelletjes en een groot houten dierenbord. Wij werken samen in kleine groepjes. Het gaat er erg sfeervol aan toe op deze 'stads'boerderij!






 Na de leuke spelletjes trekken wij onze pyjama aan en maken wij ons klaar voor de nacht... .
Maar dat kan natuurlijk alleen maar na een rustgevend verhaaltje!

 De volgende ochtend is het al vroeg dag! De wakkere vriendjes maken in stilte een tekening...

 en als wij allen wakker zijn worden wij verwacht aan deze prachtige ontbijttafel!








 Mmmmm... smullen maar!





 Na het ontbijt spelen wij samen 'ren je rot', een leuke boerderijquiz! Wij lopen telkens naar het vak met het juiste antwoord en worden echte dierenkenners!




En dan: nog even een dikke knuffel, en een luid welverdiend applaus!
Wauw, het was weer onvergetelijk!
DANKJEWEL AAN DE DRIE LIEVE MEISJES VAN HET ZEVENDE JAAR KINDERZORG EN ALLE BEGELEIDERS!