dinsdag 17 december 2013

Een kijkje in de klas; "Erwin zoek het bord... dan komt je buikje niets te kort!"

 Het is bijna vakantie...! Wij namen maandagochtend eerst even de tijd om te kijken...welke onderzoekjes nog klaar lagen op de 'afwerktafel'! De autobaan werd vorige week knap in elkaar geknutseld met karton...en deze week maandag maakten deze kuntenaars er een mooi geschilderd parcours van!

 De acteurs en actrices die geregeld toneel spelen in de klas... begonnen een beetje kritischer te worden. Een toneel werd al wel eens te 'kort', te 'stil', te 'luid', enz. genoemd! Wij herhaalden de afspraken en bedachten regels voor een goed toneel...!




 Na het toneel namen de acteurtjes zelf één toneelregeltje dat goed paste bij hun toneel. Nadien kregen ze nog twee 'gouden' kaarten van het publiek! Knap gewerkt! Wij genoten van de verschillende leuke voorstellingen in de klas!


 Met plasticine worden steeds langere ssssssssslangen gemaakt. Maar hoe lang zijn die dan? Wij namen de lintmeter erbij. "Oeps, hoe doe je dat eigenlijk... meten met zo'n meter?" Wij gingen samen op onderzoek en ontdekten dat het o.a. belangrijk is om de meter 'recht' te leggen, en ook de lange slang niet in bochtjes te draaien wanneer wij ze meten. Deze slang is alvast langer dan de lintmeter. Geen één meter, maar één meter en nog is een halve meter erbij!


 Omdat het Erwin zijn laatste dagjes zijn in de school schrijven wij brieven voor hem, maken wij schatkaarten, leuke boekjes, enz. Vrijdag nodigen wij hem nog een keertje uit in onze klas... Tenminste als hij daar geraakt a.d.h.v. zijn nieuwe schatkaart!
"Erwin, zoek het bord - dan komt je buikje niets te kort" schreven wij op zijn schatkaart...!
Wij maken voor hem een mooi gevuld bord, zodat hij 's middags lekker kan smullen!
 En van het ene afscheid naar het andere... Rien maakte speciaal voor Maria een hele leuke cupsong! Wat een act Rien! De hele klas was onder de indruk!
 Op de I-pads leerden wij ijverig letters schrijven!

 Rani tekenden met ons Kerstbomen, Kerstballen, enz. in het zand...
 Terwijl Sarah op 'schoenenontdekking' ging met ons, wij genoten er van om ons te verkleden!

 Aan het einde van de dag speelden wij nog even een leuk tikspel in de zaal en daarna kregen wij bezoek in onze klas!

 Veel bezoek zelfs... Mara en Lilith brachten een prachtige poppenkastvoorstelling voor alle kindjes van onze klas, alle kindjes van An haar klas, Rani, Sarah en Maria! Wij genoten er enorm van! Knap gedaan meiden!


DANKJEWEL VOOR JULLIE GROTE INZET VOOR DE BRUNCH OP VRIJDAG! De lijst op het bord wordt steeds uitgebreider. Dat wordt smullen...!