woensdag 6 januari 2016

Een kijkje in de klas; Start van 2016... in de klas & bezoek Spelotheek Kleine Klaas

 Al feestend sloten wij het jaar af in de klas. Voor de verjaardag van Thomas maakten wij net voor de vakantie heerlijke gebakjes! Annelies kwam met met ons stap voor stap overheerlijke taartjes maken!
DANKJEWEL!
 Af en toe al eens proeven van de slagroom... en dan wachten tot alle taartjes voor iedereen klaar zijn! Zingen, het cadeautje openmaken én... smullen maar!
 En dan... twee weken vakantie om de eerste klasdag van het nieuwe jaar te starten met: opnieuw feest!
 Ook Liane is vijf jaar! Hoera, wij starten het jaar met een gezellige dag waarbij we smullen van de popcorn, luisteren naar leuke muziek en vrijdag sluiten we de week af met een: verkleedfeestje!


 Cadeautjestijd!!!
 DANJEWEL VOOR DE LEUKE CADEAUTJES THOMAS... EN LIANE!!!
 En met zo een flinke klas... kunnen wij er geregeld op uit trekken én dat doen wij ook de tweede dag alweer! Wij brengen een bezoek aan de Spelotheek!
 Agnes wacht ons op en geeft ons een korte uitleg over wat de spelotheek net is, en wat wij er vinden, voor hoelang wij het speelgoed mogen lenen, enz.!

 Wij ontdekken de vele leuke hoekjes in de spelotheek en kijken enthousiast op de rekken. Wij zoeken speelgoed dat wij heel graag mee naar de klas willen nemen... én stemmen wat drie weken in onze klas mag  blijven!
 Nog even laten scannen aan de balie... én dan 'tot over drie weken...'.
Wie met zijn mama of papa wil gaan kan dit zeker en vast ook.
De spelotheek kan je bereiken via de groene deur (kant Veemarkt).
Voor meer informatie: www.spelotheek-kleineklaas-diest.be
In de werktijd gaan wij ijverig aan de slag! Wij maken satétjes volgens een patroon, met het nieuwe spel van de spelotheek! En Thomas leert ons 'mens erger je niet' spelen!

In de poppenhoek ontdekken wij een nieuwe zeer speciale...sprookjesachtige kan! Ze wordt meteen gebruikt in een spannend toneel...waarbij helaas het hondje vergiftigd wordt. Gelukkig duurt het niet lang en kan deze kan ook tovermiddel verspreiden om terug tot leven te komen!

In de tent maken wij een verhaal met de barbiepoppen van Gwendolyn, over twee prinsessen die elkaar helpen wanneer ze eindeloos veel...spannende avonturen beleven.
Aan de computer leren wij patronen rijgen.
De derde kleuterklas maakt deze week weer een nieuw letterbrevetje.
Wij maken een groot hok, waar zowel William's koe als de wolf van Wannes een veilige thuis vinden!
Voor de verjaardag van Liane worden mooie teksten geschreven en tekeningen gemaakt!
Wij maken mooie schrijfopdrachtjes.
En wij sluiten de dag af met een knap toneeltje over het hondje dat dringend naar de dierenarts moet! Knap acteurtjes!