woensdag 24 april 2013

Een kijkje in de klas; Waar plaatsen wij het bijenhotel?


Over enkele weken krijgen wij een nieuwe deur in de klas. De ramen en deuren van de hele school worden vernieuwd, en wij krijgen er een extra deur bij! Zo kunnen wij tijdens het hoekenwerk ook in de tuin 'werken'. Wij werkten al een paar dagen aan ideetjes en een planning om deze tuin wat aantrekkelijker te maken. Vandaag brachten wij een bezoek in de tuin!
 Wij bevraagden ons over het bijenhotel en dit in deze tuin plaatsen in zeker en vast veilig. De solitaire bijen steken helemaal niet. Wij zochten heel wat informatie op en dan.. een leuke plaats! Het bijenhotel staat aan de buitenkant van onze onderzoekshoek. Wij nemen tijdens de volgende maanden geregeld een kijkje of de gaatjes al gevuld zijn. En dit bijenhotel is natuurlijk maar een eerste stap om deze tuin levendig te maken!


 Wij luisterden naar de geluiden die wij hoorden. De ziekenwagen, brandweerwagen, heel wat auto's, een brommertje, maar gelukkig ook... een vogel!

 Wij denken diep na wat wij nog met deze stadstuin kunnen doen...
 En zetten dan de ideetjes op papier! Wij willen er een 'drakentuin' van maken, want een drakenkunstwerk staat er al.
Een glijbaan in de vorm van een drakenvleugel, een drakenhuisje of tipi, een springdraak of trampoline, een drakenschommel, een leuke grote konijnenhoek, en een groot groen 'zoek de sleutel' doolhof zouden wij heel graag in het midden willen...
Wij werkten in de klas in heel speciaal boekje waarbij wij heel wat lijnen moesten verbinden, krulletjes maken, 'basketten op papier' en allerlei andere gekke sporten uitoefenden... op papier!




 Ondertussen werden er nog wat meer drakentuinideetjes uitgewerkt!

 Stripverhaaltjes... jawel; nog steeds over de bevrijding van Alijdis!



En na een nachtje wachten kon vandaag eindelijk het verslag afgewerkt worden. Wij krasten met een kraspen in de zwarte verf en toverden zo gouden lijnen op ons blad!