woensdag 11 mei 2016

Een kijkje in de klas: Genieten van de leuke activiteiten in de klas!


Lieve ouders






Finn nam maandag een dode meikever naar de klas. Die had hij bij zijn thuis gevonden. Joyce denkt stiekem dat het een tor is en vraagt aan de kleuters of ze echt met zekerheid kunnen zeggen of het een meikever is, zij had zo'n beestje immers nog 'nooit' gezien. Oei, de meningen zijn wat verdeeld? Uit de discussie ontstond een onderzoekje. Wat is dan het verschil tussen een meikever en een tor en kunnen we toch ons gelijk vinden bij Joyce??

We zoeken info van de  meikever en de tor op,  op de computer en in boekjes. We stellen aan Joyce voor om de foto's op de lichtbak te leggen en ze dan te overtekenen op een wit papier. Zo kunnen we heel goed tonen wat het verschil is.


Wanneer William de dag nadien de klas binnenkomt met een levende versie, zijnwe toch even in de war? Die van Finn heeft geen voelsprieten en die van William wel? Zou dat misschien komen omdat het een mannetje of een vrouwtje is? We zoeken het uit en ontdekken dat meikevers hun voelsprieten kunnen intrekken in momenten van rust (misschien dat hij zijn voelsprieten introk wanneer hij stierf) en ze die uitsteken om een partner of eten te zoeken. Liane, Finn en Thomas laten dan ook fier zien wat ze onderzocht hebben. 


En we zijn zeker nog niet klaar met kriebelen! Thorwald, Tibet en Jasper vonden maar liefst 6 naaktslakken en één pissebed in de tuin. 








Maandag in de namiddag, brachten we een bezoek aan de BLAUWE SCHAVUIT op ONZE speelplaats! We kruipen in de boot en kunnen daar genieten van een poppenspel, gespeeld door een vrolijke kapitein! 





 Tegen het einde van de dag, kwam Dennis op bezoek om een verhaaltje te vertellen. Fala koos voor een verhaaltje over Dora. We leren al snel Engelse woordjes aan! Grandmother, Aunt, ... etc. 




 Met Sari kunnen we figuurtjes maken uit zoutdeeg. Als we er te veel van eten plakt onze poep dicht, zegt Joyce! Sari heeft de koekjes voor ons gebakken en nu krijgen we ze mee naar huis. We kregen van Sari ook nog lekkere cakejes omdat het haar laatste keer in het klasje was. Wat gaan we Sari missen! 


 Tibet, Thorwald en Cassius leve zich helemaal uit in de poppenhoek. 


Stella werkt fijn verder in haar kleurboek en de volgende dag vertelt ze dat ze alle namen van haar gezin kan schrijven. Dat willen we zien! KNAP! 



Billie- roos wordt deze week uitgeroepen tot het weefexpertje. Het eerste stukje was wat moeilijk, maar nadien is ze er snel mee weg! Wat is ze fier! 



 Leonie en Barre starten met hun portret met de 'Graffiti- spuitbussen'. Wat een teamwerk zeg! Ik ben benieuwd naar het resultaat! 




 En we kunnen weer genieten van een elfen- en trollen- toneeltje van Fala, Frida, Barre en Gwendolyn. Barre heeft wel een hele enge Terribilis- stem! 


 De klas van Ilse komt op bezoek en we kruipen dicht tegen elkaar. We luisteren naar het verhaal 'een boek' en zijn erg benieuwd wat er op de volgende pagina zal gebeuren wanneer Joyce op de gele bol duwt. Zo SPANNEND! 



 Ilse legt ons in geuren en kleuren uit hoe de bloesems aan de bomen kunnen komen en dat onze bijen heel erg belangrijk zijn voor het bestuiven van de bloemen. 






 We zingen het bloesemliedje en zijn benieuwd wanneer de toverstaf op ons hoofd terecht komt. We zoeken uit welke geluiden we kunnen maken met ons lichaam. 


De derde kleuterklas werkt aan zijn brevetje. Wat doen ze dat knap! 





 We sluiten woensdag af met een bezoekje aan de bib en ene dikke knuffel van Sari! Hartelijk bedankt aan de ouders voor het bib- bezoekje!! 

Groetjes

Joyce 




























Mededeling; hulp gezocht bij de sportdag en agendapuntjes!

Maandag 16 mei is het GEEN SCHOOL

Maandag 23 mei is het SPORTDAG
Wij zoeken nog minstens 3 helpende handen voor die dag!
Wie kan met ons mee?
In de voormiddag gaan wij naar de turnsporthal op de Citadel,
in de namiddag gaan wij naar de Halve maan!

Dinsdag 24 mei om 19.30 uur is het INFOMOMENT voor de ouders van de kinderen die naar het EERSTE LEERJAAR gaan!

Vrijdag 27 mei om 14.30 uur is het MAANDAFSLUITING!

31 mei is het
ZWEMMEN en
KLOKHUIS
Jullie zijn van harte uitgenodigd!

5 juni is het HAPPENING!

8 juni is het GEEN SCHOOL