dinsdag 27 september 2016

Een kijkje in de klas: Een voormiddagje met Joyce








Heloïse neemt drie boekjes met de letter 'l' en een grote Lotto mee. Die wil ze al snel verkopen in onze LLLLetterwinkel. Het boek 'nieuwsgierige lotje wordt al snel verkocht en door de ijverige lezertjes gelezen en bekeken in de boekenhoek! 


Martha nam een kleurrijke pen mee naar de klas. Daarmee wou ze graag aan de slag in de schrijfhoek. Ze wisselde haar schrift af met gelstiften en haar leuke speciale pen!







Viktor zorgde dat zijn kunstwerken tentoongesteld konden worden in zijn eigen ontworpen museum. Hij gaf ons heel graag uitleg over zijn kunstwerken. Als we heel stil waren, maakten we zijn leeuw niet wakker, zei hij en bij het grote blauwe heksenhuis konden de heksen zo tevoorschijn komen! Wat een kunstknobbel is Viktor en wat een leuke 'fantasie'! 


We werken verder aan onze portretjes. Femke is alvast erg betrokken bezig ...


... en Jef experimenteert volop met de verfrollen. 




Gwendolyn en Liane maken een verhaaltje met barbiepoppen. Ze vertellen me daarnaast dat ze in hun verhaal heel wat smurfen hebben gewonnen op de kermis.


 We leggen letters na met blokjes. 



En in de onderzoekshoek bezichtigen we de vele rupsen van Marleen. Jarre vraagt zich af wat de groene 'smurrie' tegen het glas is. Iemand een idee?


Anaïs bouwt bruggen voor de dieren.




 We sluiten de voormiddag af met muziek van Stromae, de CD van Viktor! Zo leren we zelfs een beetje Frans tijdens het eten.

Wat een leuke middag! Tot de volgende keer! 

Groetjes 

Joyce