woensdag 15 mei 2013

Een kijkje in de klas; De bevertjes in actie!

 Het schrijfdansboek van sommige kindjes is al helemaal vol. Gisteren werden die kindjes de 'bevertjes'. Tijdens het schrijfdansen gingen ze rond in de klas, op zoek naar kindjes die ze mochten helpen. Krullen, driehoekjes, stipjes, enz. Terwijl wij luisterden naar de rustige muziek werd er ijverig gewerkt in onze schrijfdansboeken!




 Wij zochten de letters van 'het lettermonster' en 'letterland' en versierden het huisje van het Lettermonster. Jef bracht speciaal een grote slang mee voor het Lettermonster en deze week verzamelen wij alles met de S. Zijn huisje werd al goed aangevuld vandaag. Een schaar, stift, 'Sam', stikker, stempel, enz. werden meegebracht! Hier en daar werden ook voorwerpen als een 'zaag' en een 'zon' uit de boekentas gehaald... maar die moeten natuurlijk wachten tot het Lettermonster de 'Z' verzameld!
Knap samenspel in het poppenhuis én het was wel erg moeilijk om de werelddelenpuzzel te maken...! Maar vele handen maken licht werk...!

 Wij kleurden kleine mandala-bloemetjes. Dit duurde lang... en vroeg heel wat geduld. Maar dat geduld werd beloond met prachtige werkjes!

 Er werden nog meer dopjes klaargestoomd of beter nog 'klaar getimmerd' om er juwelen van te maken!
 En wij brachten samen een bezoek aan de bib. Wij gingen rustig op zoek naar leuke boekjes en kozen allemaal één boekje om mee naar school te nemen!






Drie zware zakken vulden wij met 22 boekjes. Zo wordt ons boekenrekje weer rijkelijk aangevuld. Wij sloten de dag gezellig af met het luisteren naar de eerste nieuwe bibverhaaltjes!