zondag 20 maart 2011

Bezoek van Luna.. de poes van Valérie

Het onderzoekje van de katachtigen werd normaal gezien voor de vakantie afgerond met het bezoek van 'Armani'. Maar zoals wij al duidelijk maakten is het voor Armani niet zo goed afgelopen. Wij hebben dit poesje nog niet teruggevonden maar hopelijk heeft 'Mani' opnieuw een veilige thuis gevonden.

De ouders van Valérie besloten opnieuw een bezoekje te brengen, maar deze keer met 'Luna'. Luna is een raskatje.








Valérie's moeder bracht Luna in een poezenmandje naar de klas...

Luna droeg een halsbandje, zodat ze zeker niet kon ontsnappen. Wij spraken vooraf af om heel erg rustig te zijn, zodat Luna zich snel thuis zou voelen.

En ja... Luna kwam uit haar mandje! Ze is wat grijzig aan haar staart, haar pootjes en aan de oren. De rest van haar vacht is zacht en wit!

Als we heel goed luisteren horen we Luna misschien spinnen... dit doet ze als ze zich lekker voelt en als ze geniet...! (axenroos...)

Luna is nieuwsgierig en wil ons wat beter leren kennen...

We nemen haar driehoekige oortjes waar, we luisteren heel goed naar de geluiden die ze maakt! We kijken naar haar scherpe tandjes die ze gebruikt om haar prooi te vangen, vb muisjes.
Haar wondermooie ogen, enz.
Armani was een straatkat, terwijl Luna een raskat is.
Haar scherpe nagels laat ze (gelukkig) niet spontaan zien... We zien de zachte 'kussentjes' onder haar poten, enz. !
We hadden heel lang naar dit bezoek uitgekeken en we hebben er enorm van genoten!
DANKUWEL aan de mama van Valérie voor alle inzet! We zullen nog vaak aan dit poezenverhaal denken...!

Knibbel knabbel knuisje... wij knabbelen aan het huisje...


Sinds maandag wordt er in de klas een sprookjestoneel gespeeld. Tijdens het werken in hoeken duiken vele kleuters in het verhaal van Hans en Grietje! De verteller leest voor, terwijl de anderen het uitbeelden. Wie heeft er een heel griezelig stemmetje...?

Ondertussen wordt ook het snoephuisje van Hans en Grietje geschetst...


We vormen het alvast in karton.

En tekenen hoe het er precies zal uitzien


Dankzij jullie grote medewerking hebben we heel snel een grote mand vol met peperkoek, speculoos, en andere lekkernijtjes verzameld!

Tijd om te plakken... Maar onze snoeplijm is niet altijd sterk genoeg. Dus proberen we het eens met kleine stokjes! En ja... die houden de koekjes wel vast! (dankuwel fotograaf Axl)



"Knibbel knabbel knuisje.... wie knabbelt er aan mijn huisje?"
Tijd om eens te proeven... van dat huisje. Op de weekafsluiting brengen we één stukje uit het grote toneel van Hans en Grietje! We zingen daarbij ons sprookjesliedje.