donderdag 9 december 2010

Drukken van de sneeuwman - kennismaking met Valérie

Vorige week tekenden wij een sneeuwman met potlood en lijm. Nu de lijm helemaal hard is, was het vandaag eindelijk tijd om te drukken!
We rolden de plastiek in met inkt (Ayse).
Ik moest heel hard over het blad rollen met een rolletje (Mylo).
De inkt plakt dan aan die harde lijm (Jaan).
Soms kan je dat nog is afdrukken en anders heb je één hele mooie afdruk. (Eva)

Je kan ook afdrukken zonder over je blad te rollen. Daarmee maakte Valérie vandaag kennis. Ze maakte een prachtige hartjestekening.

De afdrukken kan je zeker eens komen bekijken in onze klas.




Natuurlijk was niet iedereen aan het afdrukken. Ook in de andere hoeken werd gewerkt.

Het onderzoekje rond drijven en zinken loopt nog steeds door. Eva bracht gisteren een boek mee over de grootste boot ter wereld: De titanic!
Milan bracht niet alleen zijn brandweerhelm mee, maar knutselde thuis ook een brandweerslang en een telefoon. Dit kunnen we goed voor dit onderzoekje gebruiken. Dankzij het boekje dat Xander mee bracht kunnen we nog meer te weten komen over wat te doen bij brand.
Er ontstond vandaag heel spontaan een hoek 'tekenen voor Valérie'. Haar kennismaking kon alvast niet meer stuk! Wij kijken uit naar haar komst na de Kerstvakantie!

Om Wendy te bedanken werd het boekje afgewerkt!

En zo was het al weer heel snel tijd om naar een verhaaltje te luisteren. "Hans en Grietje" van de Gebroeders Grimm. We sloten af met een gezellige pluimpjesronde en namen afscheid.