maandag 15 november 2010

zwemmen

Morgen gaat de derde kleuterklas zwemmen, samen met de derde kleuterklas van Mireille. Zij zal er bij zijn in het zwembad, terwijl ik alle kleuters van de tweede kleuterklas in onze klas opvang.

Ouders die graag helpen met het aan- en uitkleden mogen rond 10.35u naar het zwembad komen.

Nieuwe onderzoekjes: Waarom moeten we onze tanden poetsen? Is dit dier een teek?


Dankzij de grote hoeveelheid dozen die we vandaag verzamelden liep het onderzoekje "Hoe maken wij een brievenbus?" vlot. Heel wat kleuters volgden het stappenplan en werkten aan een brievenbusje. We kunnen nog steeds brievenbussen gebruiken.
Naast dit 'oude' onderzoekje gingen we vandaag ook 2 nieuwe uitdagingen aan...:

"Lucius was aan het wenen deze ochtend, want die wou zijn tanden niet poetsen" vertelde Lilith tijdens de praatronde. Dit zorgde onmiddelijk voor een boeiend gesprek:
"Ik heb mijn tanden vanochtend gepoetst, ik doe dat elke dag" (Jada)
"Als je je tanden niet poetst moeten ze daar zo bruin in doen, zoals bij mijn oma" (Milan)
"Dan krijg je gaatjes en dat doet pijn" (Ferre)
"Naast mijn oma woont een tandarts, misschien kunnen daar eens naartoe gaan..." (Eva)
...
Aan dit onderzoekje "Waarom moeten we onze tanden poetsen" werken we zeker en vast de volgende dagen verder. Leuke tips, verhaaltjes, bezoekjes, enz. zijn steeds welkom!
"Je moet je (grote...)tanden wel poetsen..." (tekening Linde) Naar aanleiding van het nieuwe 'weermanliedje' werden er mooie tekeningen over het weer gemaakt. Mylo tekende de regen...
Yorben maakte er een echte herfst-wintertekening van...
Max tekende zichzelf beschermd tegen het weer...
Ferre vertelde vandaag in de kring over zijn 'diertje'. Het is een diertje (speelgoedje) dat zelf kan kruipen over de tafel, maar welk dier het is? Daarover zijn we het nog niet eens. We vermoeden dat het een teek is... maar zetten het onderzoekje morgen verder!