zaterdag 21 september 2013

Een kijkje in de klas; Op zoek naar Loes!


 Woensdag genoten wij van de prachtige voorstelling van theater Zuidervis! Het was naar jaarlijkse gewoonte weer een onvergetelijke voorstelling vol met leuke grapjes, mooie liedjes, enz.!


 In de klas vonden wij zelf een nieuwe stad uit: 'Dromenstad' 'Mensen vallen er op elkaar en worden verliefd.' In een mum van tijd werd een leuk rijmpje over de stad gemaakt!
 Donderdagochtend kwam Pascale weer naar de klas. Les couleurs kwam ze ons leren, maar die kenden vele kindjes nog van verleden schooljaar!
 Wij maakten huisjes van zand...

 En speelden heel wat leuke telspelletjes met de bandjes van de verkeersdag!

 Voor 'oefenen met Loes' moesten wij deze week eerst een huisje bouwen, en nadien het huis mooi inkleuren. Maandag kregen wij de opdracht...en tegen vrijdag moest dit werkje (voor de derde kleuterklas) klaar zijn!

 Wij maakten kleine diertjes met de zelfgemaakte plasticine. DANKJEWEL aan de klas van Judith!
 Wij schilderen een eerste vrije tekst in ons dikke vrije tekstenboek.

 En proberen volop te oefenen om de namen van de klas te stempelen in de cijfer- en letterhoek!
 En dan was het zover: "Welkom op onze klasafsluiting"

Wij brachten onze dagelijkse liedjes en gedichtjes, voerden de taakjes uit, en lieten de mama's en papa's kennis maken met een ochtend in onze klas. Net toen de praatronde kon starten wou de kringleider Loes op zijn schoot zetten. Maar 'oeps...die was spoorloos'' Verdwenen! 
Ze liet een briefje achter waarin ze schreef hoe ze de kindjes achterna liep, door alle straten, langs vele huizen, maar... hoe ze toen de weg kwijt geraakte.

 En dan zijn er die 25 stoere kleuters! "Wij komen je zoeken Loes"

 "Loes!" De hele stad heeft het geweten! Wij zijn op zoek naar Loes! Wij wandelen door de winkelstraat, langs het ziekenhuis, langs de bib, enz. want Loes schreef dat ze op al die plaatsjes geweest was!

 Uiteindelijk vonden wij haar slapend... terug bij een boompje in het park! KNAP GEWERKT JONGENS EN MEISJES!!! Loes was dolgelukkig dat de kindjes haar  eindelijk vonden...!

 Wij speelden met haar op de speeltuin en aten een lekker koekje!









 En dan terug naar school! Want daar wacht ons na een korte maar boeiende hoekentijd...:








 Nog een heel leuk (en lekker) feestje!




 Wij smulden van de heerlijke taart en de lekkere cake, we genoten van de chocomelk en bedankten Anja en Marc! Dankjewel en nogmaals een grote proficiat!