vrijdag 9 maart 2012

mededeling; 'Het soep op de stoep-team dankt jullie!'

Jullie toonden niet alleen vorige week tijdens de juwelenverkoop jullie hart van goud...  ook in december werkten wij allen mee aan een actie tegen Welzijnszorg!
DANKJEWEL voor jullie ijverige inzet en het rechtstreeks overdragen van het sociale engagement aan onze kindjes!


Bericht van 'soep op de stoep':

754 keer een warm gebaar!

Soep op de stoep 2011 is afgerond.

754 acties staan er op onze soepteller. Samen goed voor maar liefst 140.000 euro.
December is traditioneel de Soep op de stoepmaand. Ook in 2011 was dit niet anders. Niet alleen soep op de stoep, maar ook op de wekelijkse markt, na de eucharistieviering, op school, tijdens de middagpauzes in bedrijven en organisaties … Sommigen gingen er heel creatief mee om en verkochten bijvoorbeeld jenever of wafels op stoep.

Dankjewel aan alle organisatoren voor dit mooie resultaat!

Vele groeten,

Het Soep op de stoep-team



Een kijkje in de klas; Kunnen wij zelf een 'hamsterlied' maken?





 AurĂ©lie vertelde dinsdag al dat ze graag haar hamstertje eens mee naar de klas zou brengen. Gisteren en vandaag deed ze dat dus het grote hamsteronderzoek werd uitgevoerd...!
Wij keken naar het pluizige staartjes, de pareloogjes, de fluweelzacht vacht, de nagels en de pootjes, enz. Nadat wij al heel wat informatie over de hamster deelden met elkaar, gingen wij op zoek naar nog meer informatie op de computer...
De hamster in de natuur zoekt 's avonds, ' s nachts en 's ochtends eten en hooi om een nestje te bouwen. Hamsters die normaal binnen leven kunnen 'verkouden' worden als ze buiten gaan.
Enz.
Met deze informatie maakten wij samen een 'hamsterlied'! Dit lied en dit onderzoek stelden wij voor in de kring aan het einde van de dag!
 Ondertussen werden er knappe schilderijen gemaakt in de knutselhoek....
 En de pas gekregen puzzels van Sven en Hilde gerbruikten wij al ijverig in de puzzelhoek! Een dikke dankjewel!!!
 Wij gingen met de tuinmama's en dierenmama's buiten aan de slag en vonden in het kippenhok 5 eieren! Er zat geen kuikentje is want de haan was spoorloos...
Wij sloten de dag af met leuke parachutespelletjes waarbij wij even in de huid, of beter gezegd 'onder de schild' van een echte schildpad kropen. Maar ook uiltjes konden toekijken...!
Deze axenroosactiviteit zal elke maand met een andere klas, over een ander dier worden uitgevoerd!

Mededeling

Linde is haar nieuw blauw t-shirtje kwijt...
Wie heeft dit toevallig gezien?
Kenmerken; maat 122, JBC en er staat een appeltje op!