donderdag 16 januari 2014

Een kijkje in de klas; Hoe lang duurt het om ijs te laten smelten?

 Maandagochtend kregen wij muzikaal bezoek! Carine (pop-en rockschool) bracht een koffer vol instrumentjes mee naar onze klas en...

 Wij gingen aan de slag!!!


 Wij kozen een nieuwe letter voor het Lettermonster. De zzzzzzzzzz zal deze week verZameld worden!

 Al heeft ons Sneeuwliedje maar even geholpen... Sneeuwmannen zijn er sinds kort ook te bespeuren in onze klas!
 Wij genoten van een knap toneel over Loes.

 Het dagboek liep over van de leuke verslagjes...over de praatronde, maar gelukkig is er nu een nieuw boekje! Het oude kunnen jullie steeds bekijken op het boekenrek!

 Wij schilderden onze gekleide figuurtjes en maakten leuke verkleedpartijen in de poppenhoek!

 "Wie wordt de nieuwe Erwin?" was de vraag uit het atelier 'drama' op woensdag! Geniet gerust even mee en maak een keuze uit slechts een paar foto's van de ERWINFOTOREEKS. Binnenkort gaat hij met pensioen en zo hebben wij er weer een cadeautje bij..!








Onze zandbak is omgetoverd in een sneeuwbak!

 "Hoe lang duurt het om ijs te laten smelten? was één van de onderzoeksvragen die uit de praatronde kwam. Wij waren helaas te laat om buiten nog ijs te zoeken... dus besloten wij er zelf te maken! Tot hier deel 1 van het onderzoek... Op vrijdag kunnen wij met ons zelfgemaakt ijs de ijsproefjes doen en de tijd meten!

 Ondertussen worden er reuzegrote puzzels gemaakt. 100 Stukken lijkt ook voor de tweede kleuterklas al lang niet meer onmogelijk...!

 Wij maakten het nieuwe letterbrevet en maakten allerlei opdrachtjes met de cijfers en de magneten!


Hanne maakte een verhalenboekje. één lang verhaal...verdeeld over verschillende mooie bladzijden! Het werd ene prachtig sprookje... waarmee ze heel wat kleuters beïnvloedde om hetzelfde te doen...!

 "Hoeveel kindjes kunnen er in deze rechthoek?"
2? Ja... toch als ze liggen...

 4?
 5? Wij ontdekten hoe wij zo klein mogelijk kunnen worden, of met zoveel mogelijk in een groot rechthoek passen? Wie maakt er nu een rechthoek waarin alle keuters van de klas kunnen?
 En is daar wel voldoende plasticine voor? Rollen maar!
 Er wordt volop gewerkt aan een dansje voor de volgende maandafsluiting...!

 Een huis uit magneetblokken...of een 'clownhuis'? Gustaaf maakte ze allebei en maakte er een leuke vrije tekst over. Aan het einde van de dag werden weer heel wat boeiende tekstjes voorgedragen!