woensdag 22 juni 2016

Een kijkje in de klas; Welkom op onze portrettententoonstelling!



 Annelies en Hidde verwelkomde ons vrijdag aan hun houten huis (in opbouw). Wij stelden heel wat boeiende vragen en kregen nog boeiendere antwoorden! Wij leren hoe het houten huis gebouwd wordt, hoe het gat gegraven werd, hoe het dak zal gemaakt worden, waarom hout en geen steen, enz.! DANKJEWEL

 Wij gaan meteen zelf aan de slag! Graven, bouwen en nog eens...bouwen!


 Het was een onvergetelijke uitstap Thomas, dankjewel voor dit super idee!

 Maar er waren vrijdag ook minder leuke dingen! Forteza, één van de twee Italiaanse zussen neemt afscheid. Het was haar laatste dagje in onze klas! Wij zullen je missen Forteza!

 Wij maken bedankaffiches voor de kinderen die een atelier gaven aan ons dit schooljaar!

 En wij worden verwend met een knappe K3- show van Geike en Aurélie!
 Eddy maakt de woorden klaar om op het hek te bevestigen.
 Zo, vanaf nu kunnen de buren en de bezoekers van de Overstraat duidelijk onze woorden lezen! Ze zien waar ze de eitjes mogen rapen, waar welk afval mag gestort worden en wat  er allemaal in onze tuin te beleven valt!


 Dinsdag brengt Tom meteen drie grote meisjes mee naar de klas! Zijn grote zus heeft i.p.v. les tijd om haar oude school een dagje op te zoeken, ze brengt Jill en Magali mee. Haar twee vriendinnen!
Ze helpen ons ijverig in de klas! Dankjewel!
 Wij trekken voor de laatste keer naar de bib. Wij brengen de boeken binnen, lezen gezellig in de bib en keren dan... met lege handen terug naar school! Gelukkig zijn er op school ook nog heel wat toffe boekjes om de laatste tien dagen in te 'lezen'.
 'Een liefdesverhaal' is de titel van het muziekwerkje dat deze vier lieve meisjes voor ons spelen!
 Samen met Ilse 'zwemmen' we de zomer in! Wij luisteren naar een leuk zwemlied en een verhaal over een otter die zo graag...wil kunnen zwemmen!
 Jef ontdekt vleugels van een vlinder. Wij gaan op onderzoek...!
 En ook voor Pascale loopt het jaar stilaan ten einde! DANKJEWEL voor de onvergetelijke Franse
 momentjes!
 Er wordt een tentoonstellingsruimte gebouwd met de dozen. Wij werken ijverig samen én tonen dan: onze zelfgemaakte portretten! Nog tot volgende week woensdag kunnen jullie ze komen bezichtigen!