donderdag 27 januari 2011

Mmm erwtensoep - bezoek aan de spelotheek - tim(boektoe)

Het was weer een boeiend, maar druk dagje vandaag...:
In het teken van de gedichtendag maakten we met de hele school een groeigedicht. Het werd een prachtig gedichtje over 'thee'. (zie algemene blog) Nadien maakten we heerlijke soep, zo rook ze toch... want proeven dat is voor morgennamiddag! In de namiddag brachten we een leuk bezoek aan de spelotheek en we sloten de dag af met een rijmverhaal 'Tim gaat naar Timboektoe' gebracht door de leerkrachten voor de hele school!

De spelotheek is gevestigd in de Tovertuin (School in de Overstraat). Je kan voor 4 euro per gezin per jaar lid worden en elke week speelgoed lenen. De spelotheek is elke donderdag open van 15.30u tot 18.00u. Indien je nog vragen hebt over deze spelotheek, mag je die uiteraard stellen (ik ben zelf ook vrijwilliger in de spelotheek).

Samen met An maakten we heerlijke erwtensoep. Ze bracht verse groentjes die ze kocht op de markt, mee naar de klas! DANKU AN
Rarara... welke groentjes vind je terug in onze soep?
Kijk maar goed in onze kookpot. En als dat niet lukt vind je alle groentjes terug op de volgende foto's:
















Na het koken waren we natuurlijk nog niet helemaal klaar. Ook voor het poetsen van de tafel, en het afwassen zorgden onze kokjes zelf!


Morgen op de soepafsluiting mogen jullie zeker eens komen proeven. De kleuters gaan met hun eigen bekertje rond en mogen proeven van de vele soepen die in alle klassen gemaakt werden!
De kleuters worden morgen na het turnen, tot het einde van de dag opgevangen in de klas van Ilse, Mieke en Karolien. Ik ben een dagje op bijscholing! Dankjewel voor jullie begrip!