woensdag 29 maart 2017

Een kijkje in de klas: Boombeschermers!

 Maandag kwam Keet naar onze klas om nog wat na te praten én een spel te spelen over de voorstelling van Kiki in de bibliotheek. Binnenkort komt Keet weer een paar weekjes naar onze klas om stage te lopen.
 Samen neuzen in de boeken...!

 In het grote Kunstboek van ze klas gaan Annaïs en William samen op zoek naar een mooi lentekunstwerk. De bloementuin van Monet vinden ze wél heel mooi. Ze maken spontaan een toneeltje over dit werk én in de knutselhoek maken heel wat kleuters zelf werken in de stijl van deze impressionist!




 Aan de rekentafel onderzoeken wij hoeveel kleine bekertjes wij nodig hebben om de grote pot met water te vullen tot aan de eerste, tweede of derde lijn!

 Mariëlle brengt twee gevoelenspopjes mee naar de klas! Willy en Molly gaan met ons op ontdekkingsreis doorheen de soms zo ingewikkelde wereld der emoties...!


Met ecoline gaan wij aan de slag in de knutselhoek!
 Tom en Tessa maken een affiche voor onze 'boombeschermers'. Artuur en Jef zorgden al voor een erg knappe lange sjaal om de kindjes wakker te schudden: "Bomen leven echt!"










An kwam weer een mooi verhaal voorlezen over lieve woordjes. William en Annaïs vertelden fier aan de kleuters van An hoe zij de bloementuin van Monet naschilderden.