dinsdag 9 maart 2010

Wat kunnen wij doen met afval

Luna, Eva, Emily K, Emily G., enz werkten uitgebreid aan onze droomkrant.
Ze knipten de stripverhaaltjes van de kinderen uit, en maakten met de vele verslagjes een paar mooie pagina's over het recyclagepark.
Quinten bracht vandaag plastiek flessen met en zonder water, en ander afval mee waarmee je muziek kan maken. Hij heeft samen met Xander en Ardelan een muziekstukje gemaakt met deze 'instrumenten'.
Sarah bracht een speciale dansmat mee, en experimenteerde samen met Roos, Angel en Xander.
Rube, Idun, Eva, Liv, Emily, Ayse, Sarah Milan en Luna zijn samen begonnen aan een niet-zo-eenvoudig contractwerkje. Ze willen samen een poppenkast maken met afvalmateriaal. Vandaag maakten Eva, Rube en Idun de gordijntjes terwijl de anderen schilderden aan een kader voor de poppenkast. Ze besloten samen om deze poppenkast "het Afvalstrikje" te noemen. Tot vrijdag kunnen zij hier aanwerken, en dan sluiten we het contractje af en bekijken we het resultaat.
Ondertussen wordt er in ons recyclageparkje, goed gesorteerd en gerecycleerd door ons allemaal. Tijdens het werken in hoeken helpen alle kinderen ijverig mee. Lucius ontdekte er de piepschuim, Maite en Karlijn de vele restjes stof. We hebben dankzij de grote medewerking van alle kinderen en ouders voldoende afval verzameld in ons sorteercentrum. Voorlopig zijn we niet meer op zoek...

Foto's recyclagepark

Via volgende link kan je de foto's van het bezoek aan het recyclagepark bekijken
DANKUWEL aan de papa van Milan!

http://picasaweb.google.com/wimmvanham/Recyclagepark?authkey=Gv1sRgCNa27ricitul2QE&feat=email