woensdag 3 maart 2010

Wat kunnen wij doen met afval?

We verdeelden de klasgroep in 3 'collagegroepjes'. De ene groep maakte met afval een collage over de zee, de andere groep over de lucht, en een derde groep werkte ijverig aan een collage over het land. Na al dat knippen, plooien, vormen, plakken, enz. was het tijd om van onze collage een afdruk te maken. Een paar resultaten kan je al zien tussen de foto's. Natuurlijk gaan we gedurende het project nog meer te weten komen waarom vervuiling in de lucht, op het land, en in zee zo schadelijk is.

Gisteren zijn we gestart met het maken van poppenkastpopjes uit afval. Karlijn en Maite maakten een roos blikjespopje, Elise en Emily gebruikten heel veel groene en zwarte doekjes om hun popje te vormen, enz. Er zijn nog heel wat kinderen die hun popje haren willen geven, en de popjes krijgen vast en zeker ook nog nieuwe vriendjes in de klas.
Quinten, Liv, Idun, vonden het heel jammer dat zij nog geen konden maken dus werken we er nog een tijdje aan verder.

De uitwisseling met de jongste kleuters is gestart. Vandaag kwamen Sibbe en Ferre op bezoek. Vanaf nu zullen er elke dinsdagnamiddag 2 kleutertjes van An in onze klas komen kijken. Quinten en Ayse gingen voor één namiddagje terug naar An.
Sibbe en Ferre maakten er een goede start van. Ferre leerde zijn naam al schrijven terwijl Sibbe meneertje stip maakten met blikjes en stof.

We kwamen vandaag te weten hoe de weg van de batterij verloopt. Quinten bracht een boekje mee waarin we heel de weg volgden. Kom gerust onze stripverhaaltjes over de batterij eens lezen in de klas.

Wij kunnen nog steeds verschillende soorten afval gebruiken. Gelieve wel het afval vooraf proper te maken... om allerlei onaangename geurtjes te vermijden.

uitstappen tijdens het afvalproject

Maandag 8 maart om 10u krijgen wij een rondleiding in het recyclagepark van Diest. Wij zijn nog op zoek naar vervoer. Ouders die voor extra begeleiding en vervoer kunnen zorgen mogen dit laten weten. We vertrekken om kwart voor 10.

Maandag 15 maart om 9.30u worden wij verwacht bij 'ecowerf'. Wij krijgen ook daar een uitgebreide rondleiding in het stortplatform, de composteerinstallatie en het plaatselijk containerpark. Deze rondleiding duurt bijna 2 uur, warme en eventueel regenkledij is die dag zeker nodig! De kinderen mogen die dag ook een fluoveste aandoen (wie geen heeft kan één van onze school aandoen).
Ook hiervoor zijn we nog op zoek naar mama's en papa's die met ons naar Leuven willen rijden.
Adres ecowerf: Aarschotsesteenweg 210 te Leuven.

Gelieve tijdig te laten weten of je voor vervoer kan zorgen, en hoeveel kinderen je kan meenemen.
Kinderzitjes zijn natuurlijk welkom!

Wij hopen tijdens dit project ook nog een bezoek te kunnen brengen aan een fabriek, of bedrijf waar afval gebruikt wordt om nieuwe producten te maken. Vb batterijverwerking, glasrecycling, enz. Alle tips en ideetjes zijn welkom.

Wat kunnen we doen met afval?