zaterdag 1 mei 2010

dankuwel! Bezoek Luke - 'De nieuwe wereld' planten

DANKUWEL VOOR AL JULLIE HULP TIJDENS DIT PROJECT.
(begeleiden van de uitstappen, het verzamelen van afval, tips en ideetjes, enz.)
Foto's van de afsluiting zijn zeker welkom!

We kregen dinsdag plots bezoek... Luke, een circusartiestje uit het naast de school gelegen circus kwam voor een weekje naar onze klas. Dit zorgde voor boeiende kringmomenten! Hij vertelde ons grappige circusfragmenten en nam samen met ons een kijkje 'achter de schermen' van het circus. Iedereen kon springen op 'zijn' grote trampoline!





Ondanks het geen circusshow was, maar een vrije ontspanningdag voor de artiesten liet de papa van Luke ons toch kennis maken met de motoshow... Op een zeer indrukwekkende manier reed hij met een luide moto door een grote stalen bol! Luke zijn moeder en vader vertelde ons waar de artiesten leven, waar ze oefenen, dat er steeds een brandweer aanwezig is, hoe er elektriciteit voorzien wordt enz.

Maandag nemen we afscheid van Luke, we zullen hem zeker missen!
DANKUWEL aan de mama en papa van Luke en het hele circusteam voor deze boeiende week!
Ardelan bracht een hele speciale pit mee naar de klas. Hij stelde voor op de pit te planten in het bos, en dan groeit er een mooie boom. "Maar welke boom?" vroegen de kleuters onmiddelijk. Ardelan dacht diep na over de Nederlandse naam maar wanneer je het letterlijk vertaald heet deze vrucht 'De nieuwe wereld'. Dit vonden we zeer speciaal. 'De nieuwe wereld' is een oranje zeer lekkere vrucht. Wie ons er meer over kan vertellen mag zeker eens een bezoekje aan onze klas brengen...!


Luna maakt een putje om 'de nieuwe wereld' te planten.

Ook Luke helpt graven...
Nu is het spannnend afwachten en hopen dat we 'De nieuwe wereld' binnenkort in ons speelbos ontdekken!