donderdag 3 november 2016

Een kijkje in de klas; Samen genieten van de: HERFST!

 De eerste twee maanden van het schooljaar zijn alweer voorbij. In de klas werd in de vele hoeken weer schitterend samengewerkt de afgelopen weken! Geniet mee... van deze beelden uit onze mooie klas!
Bouwen aan de nieuwe knikkerbaan van de spelotheek is niet makkelijk! Gelukkig zijn er een paar expertjes die super goed hun kennis kunnen delen! Op de bewegingsmat maken wij om de beurt een toneeltje over 'het gezin'. Veel kinderen, weinig kinderen, ouders die samen wonen of apart, kinderen die bij de oma wonen, ... Alle gezinsvormen komen aanbod!
 In de 'wis-hoek' wordt voor de laatste keer het pomponopdrachtje gedaan. Met het pincet grijpen wij het juiste aantal pomponnetjes en brengen het naar het juiste bakje!
 Op de I-pad oefenen wij allerlei vormen en tekenen wij figuren na!
Bij de tentoonstelling van Citadel'arte kregen wij nog een paar blaadjes mee voor het hoekenwerk.


 De beeldende opdracht wordt gemaakt met pastelkrijt of met een schilderspalet. Wij maken lichte en donkere kleuren en zoeken naar contrast!

 Mengen maar...! Wat een knappe kunstwerkjes komen hier tot stand!

 In de lichtdonkerkamer gaan wij aan de slag met de projector. Er worden prachtige werkjes gemaakt met beweging, muziek, of een kunstzinnig 'soepbord' op het scherm!





 Het onderzoekje 'Hoe maak een windmolentje' loopt prima! Ook daar worden hier en daar expertjes gevraagd om een handje toe te steken! En dan... blazen maar!

 Vanaf nu kan ik helaas slechts beperkte foto's nemen achter deze gouden wand. Tessa stelt een groot muziekwerk voor en wil aan de kinderen van de klas een verrassingsdans aanleren. Binnenkort... als hij helemaal klaar is wordt deze klasdans getoond! Spannend Tessa en vooral: veel succes!
 Wij werpen met herfstvruchten en meten hoe ver wij de vruchten kunnen werpen. Wij plaatsen onze voeten mooi aansluitend en tellen de stappen!
 En nog een boeiend onderzoekje, deze keer van de technische aard. Shanice brengt een speld mee om haar zakje toe te knijpen. "Hoe werkt dit systeempje?" Ze laat het de kinderen één voor één ontdekken. Telkens als de kinderen het systeem beet hebben draait ze het zakje om... als er niets uitvalt krijgen de kinderen een kruisje op het beurtrolblad!
 
 Stel je voor: Een gezin met vier kleine baby's! Ook deze maken samen een knap toneeltje!
 Gezellig spelletjes spelen aan de tafel! Wie vindt er twee dezelfde elfjes?
 Samen genieten wij van de verhalen die de lezers van de lagere school aan ons komen vertellen!



 Wij gaan op zoek naar hoge en lage klanken en proberen de belletjes van de spelotheek in de juiste volgorde te plaatsen! Niet makkelijk hoor!

 En dan: HERFSTFEEST! Wij trekken er samen op uit en nemen deel aan de OLYMPISCHE herfstSPELEN! Wij maken een zo hoog mogelijke blaadjesberg!
 Wij werken ijverig samen tot de berg aan onze schouders komt, en als wij goed gemeten hebben: gooien maar! Wij werpen de blaadjes in de lucht en hebben dolle pret onder de herfsthemel!



Wij doen allerlei opdrachten: verspringen, boshockey, enz.

 Onverwacht bezoek: "Mariekeeeeeeee!" Marieke toont ons fier haar medailles, wij zingen voor haar  'we are the champions' en luisteren naar wat ze ons allemaal te vertellen heeft!

 Ze is onze grote kampioen en was ook uitgenodigd op het slotfeest in de zaal!
 één voor één leggen wij onze blaadjes in de grote takkenster! Wij maken allemaal deel uit van deze ster, wij zijn één voor één grote sterren en dat mag gezegd worden! Ilse verwend ons heerlijk met een prachtig lied terwijl wij onder de indruk zijn van de rust en sfeer en ook wel heel hard uitkijken naar:


de VAKANTIE!!!!

Veel herfstplezier en dankjewel voor de fijne samenwerking in deze eerste periode van het jaar!